Labradorit

Labradorit

labradorit ile ilgili görsel sonucu

LABRADORİT :

Kimyasal Formülü : (Ca, Na) [Al (Al, Si) Si 2 O 8] ( % 30-50 arası oluşan feldispat A tipi Albit ve% 50-70 Anortit.)

Grubu : Feldspat Grubu

Sertliği : 6 - 6.5

Renk : Soluk yeşil,  mavi, siyah, beyaz, gri, kırmızı, sarı, turuncu, koyu gri, siyah-gri, altın sarısı, mor, bronz rengi tonlarında olabilmektedir. Kendine has bir parlaklığı vardır.

Renk Nedenleri : Multicolors iç katmanlı yapı ile ışık difraksiyonu. (Oregon malzemede) Kırmızı, mikroskopik metalik bakır parçacıkları. Yeşil ve turuncu olabilir Cu +

Özgül Ağırlığı : 2,69-2,72

Kristal Sistemi Triklinik

Kristal Şekli : Prizmatik

Dayanıklılık :  Kırılgan

Dilinim :  Kusursuz

Kırılma :  Düzensiz

Kırılma indisi : 1,554-1,573

Optik Karakter İki eksenli / +

Şeffaflık :  Şeffaf, opak


Parlaklık :  Camsı

Bulunuşu : Labradorit formlar ya magmatik içinde dünit, gabro, bazalt ve anortozit veya metamorfik olarak amfibolit, metamorfik ortamda temel kayaçlardan elde edilen gnayslarda oluşur.

Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler : Kanada, Finlandiya, Madagaskar, Meksika, Rusya, Amerika, Hindistan

Yanardöner özelliği bulunan bir feldspattır.  Işığı yansıtır ve Metalik mavi ile yeşilimsi bir renkte bulunur. Kristal bir yapıda bulunur. Direk güneş ışığına tuttuğunuzda içerisindeki renk cümbüşünü görebilme şansınız olabilmektedir.Labradoritin özelliği hareket ettirildiğinde veya yeri değiştirildiğinde renginin de değişmesidir. Renk değişmeleri taşın yapısında bulunan manyetit parçaların ışığı yansıması sonucu gerçekleşmektedir. Çoğunlukla yeşil ve mavi arası geçişleri olmaktadır. Bazen de mor, altın sarısı ya da kırmızı renk geçişleri olan taşlara rastlanmaktadır. Bu renk oyunları ve yanardöner özelliği mü­cevher taşı olarak benimsenmesini hızlandırmıştır. Beyaz olanı aynı aileden aytaşı (moonstone)  ile karıştırılmaktadır. Koyu renkte olanlarını ise ışıltılarından ayırt etmek kolaydır. İlk olarak 1770 yılında Kanada'da Labrador sahillerinde bulunması sebebiyle adına Labradorit denilmiştir. Kanada, Hindistan, Orta Amerika, Madagaskar, Norveç, Finlandiya ve Rusya'daki maden yataklarında çıkartılmaktadır. 1962 yılında Finlandiya’da farklı bir labradorit türü bulunmuş ve ‘spektrolit’ olarak adlandırılmıştır. Spektrolit Finlandiya'nın ulusal taşı olarak kabul edilmektedir. Eski çağlarda yapılan inşaatların temelinde labradorit taşı koyulur ve taşın yapılan inşaata şans getireceğine inanılırdı. Ülkemizde 1970’li yıllarda Trakya Bölgesi’nde labradorit çıkartıldığı bilinmektedir.

Labradorit Faydaları
Gözler için oldukça faydalı bir yapısı bulunur bu amaçla gece görüşünüzü arttırabilmektedir,
Kan basıncının düşürülmesinde (ayarlanmasında) oldukça faydalı olduğu görülmüştür,
Kişinin içinde bulunan fırtınalara son vermektedir,
Odaklanma ve Konsantre olmayı arttırabilmektedir,
Sınavlarda ve sizin için önemli konularda odaklanma sağlar ve başarıyı güçlendirir,
Kişinin geçmişinde yaşamasından günümüz yaşamına geçmesinde yardımcı olabilmektedir,
Ruhsal anlamda iyileştirmede kullanılabilmektedir.

labradorit ile ilgili görsel sonuculabradorit ile ilgili görsel sonuculabradorit ile ilgili görsel sonuculabradorit ile ilgili görsel sonucu

Bu kategoride henüz ürün Yok.